על-ידי שכלולם המהיר של כל מכשירי-הייצור, על ידי קשרי-התחבורה שהוקלו לאין-שיעור, סוחפת הבורגנות את כל האומות, גם את הברבריות שבהן, לתוך מעגל-הציוויליזציה. המחירים הזולים של סחורותיה הם הארטילריה הכבדה בה היא מנתצת את כל חומות-סין עד היסוד, בה היא מכניעה את שנאת-הזרים העקשנית ביותר של הברברים. היא כופה את כל האומות לסגל לעצמן את אופן-הייצור של הבורגנות, אם אין ברצונן לעבור מן העולם; היא כופה אותן להנהיג בביתן הן מה שמכונה בשם ציוויליזציה, כלומר – להיות לבורגנים. כללו של דבר: היא יוצרת לעצמה עולם בדמותה ובצלמה.
צוטט ע"י יואב ויס
„
לפעמים, גם המהפכה התעשייתית נראית כמו דבר טוב. הכל יחסי מסתבר:
http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3510839,00.html
הא, משעשע…
הביקורת של לנייר למהפיכה הדיגיטלית רחוקה מלהיות מרקסיסטית. היא למעשה קפיטליסטית ב-100%. אבל פה אני מסכים איתך שיכול להיות שהוא היה מישר קו עם מרקס נגד הבורגנות שבסיליקון ואלי.
מסכימה בהחלט שמרקסיסטית היא לא.
אבל כן הצליח להזיז לי משהו במחשבה על הדברים. אולי אני צריכה לקרוא את הספר ולא רק את הכתבה. רק שאין זמן מרוב ייצור דברים בחינם :)
אני לא חובב גדול של הרעיונות האחרונים שלו. אם אין לך זמן אני הייתי ממליץ לקרוא את המאמר הפרובוקטיבי שלו Digital Maoism ואפילו יותר מזה את התגובות לאותו מאמר.
בעבר הוא היה הרבה יותר מדוייק בעיני, בעיקר בביקורת שלו את כת הבינה המלאכותית: One Half a Manifesto
מוסיפה לרשימת הקריאה. תודה.
[חבל שאי אפשר להוסיף את הטקסטים האלה בקריאה אוטומטית כמו שצריך לאייפון. אולי אשלם לאיזה מישהו בקצה השני של העולם שיקריא לי את כל הטאבים שאני רוצה לקרוא וכך אייצר לי אודיו בוקס :)]