ארכיון: אפריל 2012

לחם

זה התחיל ממדבקת מחיר של 19.80 שגיליתי כשהגעתי הביתה על כיכר הלחם־שחור־אחיד־פרוס שקניתי בהיסח הדעת. זה כל־כך עצבן אותי שהחלטתי לשלוף את הידע המשפחתי בכל הנוגע לבצק והתחלתי ללוש. הידע המשפחתי: אבא שלי אופה חלות בכל שישי, הוא שיכלל את הצמה הבסיסית למבנה רב קומות של צמה מעל צמה מעל צמה. כמו הכיכרות העצומים שמגישים בבר-מצוות, רק מחיטה מלאה. (הוא גם רב אמן של פנקייקס ואי אפשר לומר שזה לא סוג של לחם.) אמא שלי אופה לחם כמעט כל יום (ולאחרונה מבשלת גם בירה – עוד גוון של דגנים תוססים.) יש טריק קטן ומוצלח שקרוי על שמה...

לחם

קשה לכתוב על אפיית לחם בלי ליפול לקלישאות על ביתיות, ביטחון, וריח טוב. למרות זאת, אנסה. אני גר בארה"ב, והלחם הבסיסי כאן, זה שמקביל ללחם לבן של אנג'ל בישראל, הוא בלתי אכיל (ובלתי מתכלה – תכונה שאולי קשורה להיותו בלתי אכיל). על כן התחלתי לאפות בבית. הלחם יוצא טעים וחמים, […]

סרץ' אנג'ין פסימיזיישן

כותרת הפוסט שאתם קוראים היא טעות. היא טעות על פי ספר החוקים של ה"סמנטיק ווב" – אותה מגמה טכנולוגית אשר שואפת ליעל את המידע ברשת ע"י שימוש בכלים שונים מתחת לפני השטח של המידע ברשת ומעליו. בין ההמלצות של "מומחי ה-אס.אי.או." (Search Engine Optimization) נמצא גם הכשף השחור של ה-אס.אי.או. […]

את מעין פוס

לא להיות מעצב

מאות סטודנטים מסיימים בימים אלו ארבע שנים של לימודי עיצוב אינטנסיביים ובקרוב ייצאו לעולם וייקראו מעצבים. הלימודים בארץ, כמו כל דבר אחר כאן – קשים, תובענים ולעיתים גם מתסכלים. תסכול שנובע מביקורות מלחיצות, סקיצות חוזרות ונשנות, מחסור בשעות שינה, שיופים בלתי נגמרים והוצאות כספיות אדירות. כל אלה מקבלים הצדקה לשם […]

את אמיר צובל

את ניב שמשון

משהו לא רגיל

רוב המעצבים הגרפיים שאני מכיר, ואני ביניהם, בחרו בתחום בעקבות גורמים רבים שמצטלבים, ביניהם אהבה לאמנות וצבע, התרגשות משפה ואותיות, נטייה לקיטלוג ולסידור ודימיון מפותח. תמיד קשה לשים את האצבע על ארוע או תחנה ספציפית משמעותית יותר מאחרות, אך לפעמים זה קורה, רגע של הבנה, של הארה, שיכול להחזיר אחורה […]